آخرین بروز رسانی: ۱۳ام شهریور, ۱۳۹۷

ساختار کارتریج تونر

ساختار کارتریج تونر   کارتریج تونر در پرینترهای لیزری و […]

ساختار کارتریج تونر

 

کارتریج تونر در پرینترهای لیزری و دستگاه‌های کپی برای چاپ روی کاغذ به‌کار می‌رود. تونرهای قدیمی ترکیبی از پودر کربن و اکسید آهن بودند. سپس کربن با نوعی پلیمر ترکیب شد و کیفیت چاپ را بهبود بخشید. توسط گرمای تولیدی از Fuser ، ذرات تونر ذوب شده و به کاغذ می‌چسبند. در  دستگاه‌های فتوکپی مدل‌های اولیه‌ی، از بطری، تونر کربنی ارزان‌ قیمت در مخزن دستگاه کپی می ریختند. دستگاه‌های کپی و پرینترهای لیزری از مدل‌های ۱۹۸۴ به بعد، hp تونر مورد نیاز خود را از کارتریج دربسته تغذیه می کنند.

در پرینترهای لیزری، کارتریج‌های تونری لیزری در ست‌های CMYK که همان رنگ‌های آبی، قرمز، زرد و مشکی مورد استفاده قرار می گیرد. با ترکیب‌ این رنگ‌های طیف گسترده‌ای از رنگ‌های مختلف به‌ وجود می آید. فرمولاسیون، اندازه‌ی ذرات و نقطه‌ی ذوب مهم‌ترین متغیرها در تونرهای مختلف هستند. پلیمر مورد استفاده در تونر و ترکیب تونر در هر برند و مدلی متفاوت است.

 

ذرات پودری تونر

 

ساختار کاتریج تونر

شرکت‌های تولید‌کننده‌ی تونر دارای بخش‌های کنترل کیفیت برای توزیع اندازه‌ی ذرات هستند تا پودری مناسب برای استفاده در پرینترهای خود تولید کنند. اندازه‌ی اولیه ذرات تونر بین ۱۴-۱۶ میکرومتر متغیر است. هرچه ذرات کوچکتر  باشند کیفیت چاپ بهتر خواهد بود. به همین منظور برای افزایش وضوح تصویر اندازه‌ی ذرات کاهش داده شد تا با اندازه‌‌ای برابر با ۸ تا ۱۰ میکرومتر تا وضوحی برابر با ۶۰۰ dpi حاصل شود. کاهش بیشتر ذرات برای افزایش وضوح در‌حال‌حاضر توسط شرکت‌های مختلف در دست توسعه است.

 

ساخت تونر

 

از طریق ترکیب مواد، قطعات تخته شکل به وجود می آید. سپس با استفاده از فناوری آسیاب هواجت پودر کردن آن به ذراتی در اندازه‌های مختلف صورت می گیرد. در نهایت، تونر دارای ذراتی در اشکال و اندازه‌های مختلف است. برخی از شرکت‌ها برای افزایش کیفیت چاپ، از پروسه‌ای شیمیایی برای ذرات تونر، اشکال و سایز همگن‌تر ، تولید رنگ بهتر و کارایی بالای تونر استفاده می کنند.

 

 

ساختار کاتریج تونر

کارتریج تونر یا تونر لیزری اقلام مصرفی پرینترهای لیزری محصوب می شود. کارتریج‌های تونری حاوی پودری خشک و ریز از ذرات پلاستیکی و کربنی همراه با رنگ‌ مشکی یا دیگر رنگ‌ها هستند. تونر موجود در کارتریج از طریق درام شارژ شده الکترواستاتیک، روی کاغذ انتقال داده می شود و توسط رول‌های گرم شده روی کاغذ ثبت می‌شود.

پرینترهای مدل های متوسط و پایین معمولا از دو قسمت مصرفی کارتریج تونر و درام تشکیل شده‌اند:. درام پرینتر عمر بیشتری از کارتریج دارد. بعضی از کارتریج‌ها قسمت درام را درون خود دارند؛ که با هر‌بار تعویض تونر، درام هم تعویض می‌شود. در نتیجه‌  هزینه‌ی اقلام مصرفی دستگاه به دلیل تعویض بیجای درام افزایش می‌یابد. مدل‌هایی که دارای تونر و درام مجزا هستند، از لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌ترند.

اغلب پرینترهاکارتریجی که همراه دستگاه هنگام خرید ارائه می‌شود از نوع استارتر است؛ یعنی تونری که در بسته‌ی همراه پرینتر ارائه می‌شود در بهترین حالت دارای ۳۰ درصد تونر از ظرفیت کلی کارتریج است. تمامی این موارد سبب افزایش قیمت تمام شده‌ی تونر برای کاربران می‌شود. در نتیجه، کاربران به روش‌های دیگر، مانند شارژ کارتریج یا خرید تونرهای برندهای متفرقه با قیمتی کمتر رو می‌آوردند؛ البته دو روش فوق، استاندارد نبوده و ممکن است کیفیت چاپ کمتری داشته باشند. این تونرهای متفرقه ممکن است به‌دلیل نقطه‌ی ذوب، ویژگی‌های الکترواستاتیک و اندازه‌ی ذرات متفاوت کیفیت چاپ کمتری داشته باشند.

 

 

 

 

 

تونرهای سازگار: شرکت‌های متفرقه تونرهایی به نام  Generic یا عام و کلی تولید می‌کنند. این کارتریج‌ها مشابه کارتریج‌های اصلی بوده و قیمت کمتری نسبت به آن‌ها دارند.

 

انواع کارتریج تونر

 

تونرهای OEM: گران‌ترین نوع تونر و تولید شرکت سازنده‌ی پرینتر می باشد. فراوانی، راحتی خرید و جایگزینی برتری عمده‌ی استفاده از این تونرها می باشد. این تونرها بالاترین کیفیت چاپ با پرینتر سازگار خود را ارائه می‌دهند.

 

انواع کارتریج تونر

 

تونرهای Recharge یا Refill: کارتریج‌هایی هستند که به‌وسیله‌ی کیت‌های شارژ توسط افراد مختلف دوباره شارژ شده‌اند. این روش کم‌ترین هزینه را در‌بر دارد. در این حالت، تنها تونر کارتریج شارژ می‌شود و قطعات آن دست نخورده می‌ماند. در نتیجه، بعد از مدتی کارتریج از کار افتاده و غیر‌قابل استفاده می‌شود.

 

تونرهای Rebuilt: در واقع کارتریج‌های بازیافت شده هستند. در برخی از کشورها با اتمام تونر موجود در کارتریج می‌توان آن را به شرکت تولیدکننده فرستاد تا پس از تمیز کردن آن دوباره شارژ شده و برای کاربر ارسال شود. در این حالت علاوه‌بر شارژ دوباره‌ی تونر، قسمت‌های آسیب‌دیده یا کهنه‌شده‌ی کارتریج تعویض می‌شوند.

 

 

 

انواع کارتریج تونر